Amphitheater Style Lakeside Home with Sloping Courtyard Design

An elevated courtyard is the integral cog in the working of this unique 570 square metre residence in Saphan Sung, Thailand, designed by architectural team WARchitect. WIth landscaping by Ginggaanbai, the central courtyard connects all of the interior spaces and constructs universal garden views. Although this lush space is the heart of the home, it’s a panoramic lake view that formed the main priority of this project. The house has been creatively layered like an amphitheater to increase the range of visual contact, with the upper level looking down through the lower with minimal obstruction of the vista. From the lakeside, living room, gaze glides peacefully up to bedrooms over the steps of planted terraces.

Recommended Reading:  Luxury Family Compound With Huge Courtyard and Koi Pond

Did you like this article?

Share it on any of the following social media channels below to give us your vote. Your feedback helps us improve.

Source Article

Malika Lugar

Next Post

Small Apartments With Functionality And Flair

Mon Aug 3 , 2020
Like Architecture & Interior Design? Follow Us… At just under 40 square metres these three home designs are comfortably compact. Careful layouts and bespoke furniture designs ensure that layouts look spacious and uncluttered despite limited floor dimensions. Calming shades of grey, black and white colour the interiors so that the […]