On a beautiful green belt conservation area in the UK stands a wonderful 150 square metre lakehouse, created by architects Hamish & Lyons. The team were given the challenge to redevelop three disconnected flood prone outbuildings as add-on living space for the existing house. Emphasis was initially placed on the needs of the homeowners’ five boys, ages 5 to 15, though the final inspiring design magnetises in the whole family. Glass walls openly connect each new space with nature and tranquil waters, as well as uplifting daylight and tactile natural materials. The buildings are lifted high and dry above the swelling lake, which allows the residents to enjoy extended swimming underneath.

Check out the house tour:

Be sure to subscribe to Home Designing on Youtube for regular architecture and design videos.

Did you like this article?

Share it on any of the following social media channels below to give us your vote. Your feedback helps us improve.

Other related interior design ideas you might enjoy

Source Article