A series of pavilions shape this 1000 square metre beachfront property in Santa Teresa Beach, Costa Rica, expertly designed by architects Studio Saxe. Lush tropical landscape integrates a jungle experience into the fragmented home, and beautifully frames the ocean view. A pioneer in sustainable tropical architecture, the project features passive systems that honour its wonderfully green surroundings. Cross ventilation between the living programs merges into a stunning courtyard design too, rich with plant life. Inside the home, interiors unfold under blissfully cooling white decor schemes with earthy wood tone accents. Retractable glass walls connect the indoor living spaces with the jungle on their doorstep, so that Mother Nature is wood slatted cladding only ever a footstep away.

Read More