A dreamy, nature-touched home stands on the riverbank of a small village in Hoi An ancient town of Quang Nam province, Vietnam, elegantly designed by lequang-architects. Surrounded by a typical agricultural landscape, the 180 square metre home was designed to quietly meld within the greenery of the local landscape. The homeowner is an environmental expert, and she wished for her son to grow up in natural surroundings, and to benefit from the life education that this experience brings. This house acts as a tranquil base for such a lifestyle and also for the lives of birds and insects thanks to a serene courtyard design, where small creatures can visit and find shelter amongst the shrubs.

Read More

A unique segmented layout defines this wonderful Japanese home, belonging to a couple and their three children near the city centre of Shunan, Yamaguchi Prefecture. Designed by Hayato Komatsu Architects, the rooms of this unique home are sectioned into boxes around the boundary of the site. Glass corridors link the volumes whilst taking in the green beauty of a large and serene central courtyard, as well as multiple smaller yards between. The design was shaped in order to realise all of the client’s desires without completely overwhelming the scale of the 807.03 square metre plot and the surrounding residential environment. The result is a space with a sense of unity and deep connectedness with nature.

Read More

Mild and modern, this peaceful contemporary Chinese home design creates a canvas for enriched living. Visualised by Shexia Space Design, this is a space where crisp and sleek aesthetics come face to face with the imperfect beauty of Wabi-sabi elements, and merge with the softness of the natural world. An indoor courtyard brings trees to a games room, a traditional Chinese tea room and a slick conversation pit, all under the dappled light of a glass bottom swimming pool. The design team reflects: “In the irreversible process of urbanization, we abandon the old way of life… The most precious in a space, the sun, the wind, beautiful people, and the bits and pieces of the past.”

Read More

Cream decor and a curvaceous staircase shape this tranquil interior design, visualised by Lulu Lee. The sweeping staircase design plays a major role in the character of a luxurious yet understated living space, alongside a cosy conversation pit and smooth architectural arches. Creamy concrete washes across walls, ceilings and floors to build a scheme that is solid and soothing. Concrete reverts back to its more industrial form in the compact courtyard design, where grey slabs climb a double height void. Natural stone brings luxe to the kitchen design, workspace and large bathrooms of the home, through a marble island, unique desk, designer bathtub and high-end double vanity units.

Read More

An elevated courtyard is the integral cog in the working of this unique 570 square metre residence in Saphan Sung, Thailand, designed by architectural team WARchitect. WIth landscaping by Ginggaanbai, the central courtyard connects all of the interior spaces and constructs universal garden views. Although this lush space is the heart of the home, it’s a panoramic lake view that formed the main priority of this project. The house has been creatively layered like an amphitheater to increase the range of visual contact, with the upper level looking down through the lower with minimal obstruction of the vista. From the lakeside, living room, gaze glides peacefully up to bedrooms over the steps of planted terraces.

Read More