A unique segmented layout defines this wonderful Japanese home, belonging to a couple and their three children near the city centre of Shunan, Yamaguchi Prefecture. Designed by Hayato Komatsu Architects, the rooms of this unique home are sectioned into boxes around the boundary of the site. Glass corridors link the volumes whilst taking in the green beauty of a large and serene central courtyard, as well as multiple smaller yards between. The design was shaped in order to realise all of the client’s desires without completely overwhelming the scale of the 807.03 square metre plot and the surrounding residential environment. The result is a space with a sense of unity and deep connectedness with nature.

Read More

Serenity from the city was the main objective in creating this unique home in Jakarta, Indonesia, designed by Eben Architects. The 550 square metre home is an open and relaxing environment, which combines with two courtyards to establish a tranquil connect with nature. These flowing living spaces give the homeowner an enriching contrast between life at home and their intense work life in the noisy, dense capital region. Slatted timber screens protectively encase the exterior of the house to provide shade and light play inside, plus privacy from the street. At night, the timber screened home becomes a mysterious lantern in contemporary linear form.

Read More