Located near the shores of Lake Geneva, this distinctive three-floored urban retreat is the Ultima Geneva Grand Villa. Measuring 2,000 square metres, the property boasts an impressive master bedroom with a private terrace, seven more double bedrooms, a home theatre, and a wellness area that includes a sauna, hammam, Jacuzzi, and a well-equipped gym. There is also a huge 10-car garage and a separate villa on the property where guests can enjoy an extended stay. The luxury villa looks out onto rolling views of manicured lawns and a lush green grove. Huge terraces accommodate comfortable outdoor living areas around not one but two outdoor swimming pools.

Read More

In the outskirts of Bharuch, Gujarat, the dense 50 year old Sapota plantations held both the main attraction and the biggest challenge in the design of this weekend house for the Shah family. Situated within 800,000 square feet of farmland, the plot has 30 fully grown Sapota trees that the clients wanted to preserve in all their glory. External link: Dipen Gada Architects came up with a plan to form a 15,000 square foot house around the mature trees, making them the main feature of the impressive home. A central courtyard hosts one of these majestic trees right at the heart of the home, whilst another climbs through a picturesque balcony.

Read More

Traditional Kerala architecture is a famous style from Southern India, which is primarily based on the science of carpentry principles that are known as Thachu Shastra, and the science of architecture & construction known as Vastu Shastra. A central, airy courtyard is essential in a traditional Kerala home, and so a pond edged courtyard design creates the heart of this 2400 square foot residence in Palakkad. Designed by i2a Architects for Mr. Rajeev & family, this house was created with a fundamental ‘Idanazhi’ concept, which in regional language means corridor. The light-filled corridor establishes an easy flow through each open zone of the home, keeping family members close and connected.

Read More

This Argentinian house takes on a linear, monolithic form that dominates a green landscape next to a native forest. Built with walls of cold concrete, the large house presents a hard, brutalist exterior that can be seen from afar. As onlookers draw nearer, intermittent walls of rustic stone interrupt the smooth expanses of grey render, bringing texture and depth into rectangular cutaways. Created by architects at Patio Estudio, the house design is both separated and connected by patio areas that expand the volume of the home. The patio elements create an interior-exterior link and work as an integral part of the floor layout, complementing the main functions of the home.

Read More

As the future home of a designer couple, this project came into the hands of TIES architects with some very specific homeowner requirements. The couple wanted to integrate their daily working environment as a fundamental piece of the puzzle, where it would merge with the regular routine at home. Because of this desire for a strong work and home life link, the 375 square metre house was constructed upon two leading functions. The essential home office is located down on the first, semi-basement floor, with a welcoming residential area situated upon the level above. It’s here that a towering window wraps a pitched, double-height room, and a breathtaking breeze block wall brings stunning sunlit pattern.

Read More