Located in Thevakkal village in the Ernakulam district of Kerala, India, The ‘House That Rains Light’ is a beautiful biophilic home designed by LIJO.RENY.architects. The 274 square metre (2950 square foot) property features sky-lit vertical volumes, landscape voids and strategic fenestration to promote cross ventilation in the hot climate. The open concept construction also creates a unique shared living experience, where family members can remain connected even when in different rooms and on different floors. Huge green walls dramatically wrap around the modern façade to form shaded pergolas over a roof terrace. Multiple courtyards bring nature inside of the home, effectively erasing the exterior boundary.

Read More

A soul soothing beauty spot on the Pacific Palisades foothills of LA has become home to an enviable 17,000 square foot contemporary residence, created by the esteemed architect team at ShubinDonaldson. The single-family Tramonto Residence soaks up views of the surrounding Santa Monica Mountains, the canyon, and the California coastline meeting the Pacific Ocean. A feature staircase and terraces rise from the natural contours of the hillside, smoothly integrating the two acre site into the beauty of the state park. Inside, an open two story void is furnished with the main living spaces and a stunning staircase over a reflecting pool. Vast windows pour in sunlight and breathtaking vistas.

Read More

Concrete, natural stone and solid wood build a beautiful 905 square metre modern spanish house, located in Comunidad Valenciana. Architects Ramon Esteve Estudio designed the house as a horizontal program of boxes and sunlight capturing courtyards. The elongated profile is enhanced by a flat roof and a floor that has been raised up 30cm from ground level. The swimming pool stretches flatly across the front of the landscape, forming a perfect reflection of the linear architecture. Overhangs on the exterior cause interplay with the natural light path to the interior, where contrasts of light and shadow shape the rooms.

Read More