Located in Thevakkal village in the Ernakulam district of Kerala, India, The ‘House That Rains Light’ is a beautiful biophilic home designed by LIJO.RENY.architects. The 274 square metre (2950 square foot) property features sky-lit vertical volumes, landscape voids and strategic fenestration to promote cross ventilation in the hot climate. The open concept construction also creates a unique shared living experience, where family members can remain connected even when in different rooms and on different floors. Huge green walls dramatically wrap around the modern façade to form shaded pergolas over a roof terrace. Multiple courtyards bring nature inside of the home, effectively erasing the exterior boundary.

Loved the style of this home? Check out another great project by the same architect: A Gorgeous Home Split By A Covered Garden Atrium

Did you like this article?

Share it on any of the following social media channels below to give us your vote. Your feedback helps us improve.

Source Article